
Identity area
Reference code
BR RSMADP AK-I-AK 00095
Title
Carneação de porco na comunidade indígena kaingang de Péi-Kãr. Autor: SIMONIAN, Lígia Terezinha Lopes.
Date(s)
- 1982 (Creation)
Level of description
Item
Extent and medium
FO - Fotografia em papel, COR (12,5x17,5 Vertical); Slide / Diapositivo.
Context area
Name of creator
Biographical history
Repository
Archival history
Immediate source of acquisition or transfer
Doação: Lígia Terezinha Lopes Simonian.
Content and structure area
Scope and content
Local: Péi-Kãr, Rodeio Bonito - RS. Em Reuniões de trabalho para discussão política são providenciadas refeições coletivas, principalmente em épocas de safra, portanto de abundância de alimentos. Em Péi-Kãr os Kaingang carneiam um porco para o almoço. As mulheres dão sua contribuição transportando água, limpando os vasilhames, ajudando a servir os alimentos.
Appraisal, destruction and scheduling
Accruals
System of arrangement
Conditions of access and use area
Conditions governing access
Conditions governing reproduction
Language of material
Script of material
Language and script notes
Physical characteristics and technical requirements
Conservação: Bom.